Mountainbike Ameland

MTB Ameland mag zich hét MTB evenement in Nederland noemen. Een uitgekiende en goed georganiseerde tocht door de ongerepte natuur van het eiland. MTB Ameland biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Heeft u zin in een sportief weekend Ameland schrijf dan snel in bij MTB Ameland en vergeet niet een accommodatie te boeken. Voor meer informatie en/of inschrijving bezoekt u MTBameland.nl

Ameland Beach Rugby Festival

Het toernooi kan zich verheugen in een grote Europese belangstelling en is het grootste beachrugby toernooi dat de rugbysport wereldwijd kent. Het festival herbergt het officiële Open Nederlands Kampioenschap Beachrugby voor zowel dames als heren. Daarnaast is er een recreantenklasse, een veteranenklasse en een Future Class.

Beach Volleyball Circuit Strand Hollum

Met ruim 150 velden en duizenden spelers van allerlei nationaliteiten is Beach Volleyball Circuit één van de grootste evenementen ter wereld. Recreatieve beachvolleyballers nemen deel van het Beach Volleyball Circuit en Nederlands beste beachvolleyballers komen naar het eiland voor de Nederlandse Eredivisie Beach Volleyball. U ziet dus ook de toppers aan het werk! Het Beach Volleyball Circuit is er voor iedereen; voor de meest ervaren spelers worden toernooien georganiseerd, maar ook voor hen die nog nooit op het strand hebben gevolleybald.

XTERRA Ameland

Vanaf 2019 is de Cross Triathlon Tri-Ambla op Ameland onderdeel van het wereldwijde XTERRA-circuit. De crosstriathlon in september biedt een uitdagend parcours voor wedstrijdatleten, teams, recreatieve sporters en junioren. Zwemmen in de Waddenzee, mountainbiken en lopen door bos, duinen en over het verraderlijke strand en de onvergetelijke finish op het XTERRA-podium. Schrijf je in en plaatst je voor het WK XTERRA in 2022 in Molveno, Italië.

Ameland Adventurerun

De Adventurerun is een wedstrijd- en recreatieloop voor jong en oud op winters Ameland, in de adventperiode. Bereid je voor op een uitdagend parcours met klimmende en dalende paden, overhard terein en hier en daar verraderlijk vals plat. Er kan worden gekozen uit de volgende afstanden: 21,1 km wedstrijd- en recreatieloop en de 10 km en 5 km recreatieloop. Daarnaast is er ook een Kids Run van 1 en 2 km. Voor meer informatie en inschrijvingen bezoekt u adventurerun.nl.